Q-DAS®

Software til analyse af produktionsdata

Q-DAS er et tysk softwarehus, som har specialiseret sig i udviklingen og brugen af statistiske metoder inden for kvalitetsstyring. Q-DAS er i dag absolut førende inden for SPC (Statistisk Proces Styring), og hovedformålet er at optimere processtyringen i virksomheden via opsamling af data og analyse.

Q-DAS produkterne bruges i dag over hele verden (dækker 22 sprog heriblandt flere asiatiske lande) og betragtes i dag som dannende standard for udarbejdelse af statistiske analyser på computere.

Q-DAS er det foretrukne software inden for automobilindustrien og førende automobilkoncerner som FORD, GM, Mercedes Benz, AUDI, Volvo, Scania og VOLKSWAGEN, der alle har valgt Q-DAS som referencesoftware. Desuden har både større og mindre underleverandører, såsom f.eks. Bosch valgt Q-DAS og stiller også krav til deres underleverandører om at levere rapporter i Q-DAS format.

Produkterne udmærker sig ved deres brugervenlighed, store fleksibilitet og ved at de understøtter de internationale retningsliner, normer og standarder for kvalitet.

Metrologic ApS har eneforhandling af Q-DAS produkter i Skandinavien.

Q-DAS software består af forskellige moduler, som enten kan benyttes sammen (CAMERA-konceptet) eller hver for sig (standard-software), og dækker den del af kvalitetsstyringen i virksomheden, som vedrører MSA, processtyring, proceskapabilitet samt procesoptimering.

CAMERA-konceptet vs Q-DAS standard-software

Q-DAS Standard-software retter sig imod en specifik opgave, som kunden ønsker at løse her og nu, og betragtes derfor som en slags “stand-alone løsning”.

Derimod kræver brugen af CAMERA-konceptet normalt et forløb med fælles planlægning, konfiguration og installation sammen med kunden.

CAMERA-konceptet bruges til at opbygge et automatiseret performance-målesystem til opsamling og måling af kvaliteten i industriel produktion.

Det er bygget op af seks overordnede moduler (C A M E R A) Collecting (indsamling), Assessing (vurdering), Management (håndtering), Evaluation (evaluering), Reporting (rapportering) og Archiving (arkivering) og beskriver derfor alle funktioner i målesystemet til brug i Kvalitetssystemet.

Q_DAS_2

I den følgende tabel beskrives typiske anvendelser af det enkelte produkt.

Q_DAS_oversigt_3outline
Q-DAS produktbrochure på engelsk (pdf)